Aanleverspecificaties

Het juiste bestand.

Wil je drukwerk bestellen met daarin een cutcontour, dan leggen we je in deze tutorial uit hoe je die kan maken.

Alle bestanden die niet in een rechthoek worden gesneden worden in contour gesneden. Hierbij geeft het Cutcontour aan waar én hoe exact wij jouw ontwerp gaan snijden of frezen.

Hoe maak ik een Cutcontour

  • Stap 1.

Maak eerst een lijn aan op je illustratiegebied in de door jou gewenste vorm. Zorg ervoor dat het een sluitende lijn is en geef deze een willekeurige kleur.

  • Stap 2. 

Klik dan op het menu rechtsbovenin je Color venster. Als dit venster niet is weergegeven, activeer je deze in Window > Color.  Kies voor Create New Swatch 

  • Stap 3.

Er verschijnt een pop-up venster met de titel New Swatch (nieuw staal) in beeld. Deze geef je de naam Cutcontour, bij type kies je voor Spot Color.  De kleur kies je zelf (hier wordt meestal 100% Magenta voor gebruikt). Klik dan op OK

En klaar is het Cutcontour!

Nog een paar belangrijke tips:

  • Omdat het Cutcontour is aangegeven met een steunkleur wordt de snijlijn niet mee gedrukt.
  • Plaats geen Cutcontour buiten het tekengebied. Ook als er oorspronkelijk gebruik is gemaakt van meerdere tekengebieden. Verwijder de Cutcontour(en) van deze gebieden.
  • Zet de uitlijning van je Cutcontour altijd naar het midden. Bij uitlijning naar binnen of buiten ontstaat in ons systeem een foutmelding op het Cutcontour.
  • Wil je afloop aan je Cutcontour meegegeven? Dit is mogelijk met Pad verschuiven ( Offset path).

Meer

1. Insnijden
Met een recht bewegend mes snijden we het materiaal in Je geeft dit aan  met de steunkleur ‘CutcontourScore’.

2. V-vorm
Met een schuin bewegend mes snijden we in V-vorm. Er wordt aan beide zijden 45° schuin gesneden, zodat de hoek 90° is. V-vorm snijden gaat niet door de gehele plaat. De onderste laag blijft over, zodat vouwen mogelijk is. Je plaatst hiervoor een losse lijn in de opmaak. De lijn is het hart/middelpunt van de V. De hoek sluit aan als het 90° gevouwen wordt. Je geeft een V-vorm aan met de steunkleur ‘CutcontourVcut’.

Tip: grotere, minder scherpe hoeken zijn zo ook te maken, maar dan sluit de hoek aan de binnenzijde niet helemaal aan.

3. Snijden tot de backing
Met een mes snijden we tot aan de backing van het materiaal. Je geeft dit aan met de standaard steunkleur ‘CutcontourKiss’.

Je kunt onze steunkleurenbibliotheek download en importeren in je stalenvenster in Illustrator. Zo heb je alle steunkleuren altijd bij de hand hebt.

Wil je meer informatie? Contacteer ons!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf of de hoogte van onze acties en promoties.

vastgoeddrukwerk

Deinzestraat 22
9700 Oudenaarde
Tel: 078/48 02 73
(zonaal gesprek)